Ahad, 14 Ogos 2011

POSA OH POSA

Posa tahun ni slow sikit huhuhuhu mood dia tak datang entah mana gi tak tahu mungkin dah tua2 ni nak banyak kat sejadah je huhuhu tapi best gak tahun ni leh berpuasa kat ofis....... banyak masa terluang bukan curi tulang keja tapi keja petang ni relex tak banyak berkomunikasi dengan org awam ....aduan pun slow so dapat le belek2 n baca al-quran sikit.....merangkak ala kadar .Kalau kat rumah tu leh tanya tanya bini heheheehehe dia sekolah arab le .......
Anak -anak pun sibuk dengan aktiviti masing2 ...yg dok u pun jauh .yang dok asrama pun jumaat je balik .....so makan tu tak le di titik berat makan ala kadar je .....
Posa ni pun relex tak banyak permintaan memasak cuma pemintaa buat agar2 laici je smlm minta goreng mee mamak je huhuuh ...lain nya anak2 nak makan masakan mama dia je selamat ......................
Bubur lambuk pun slow baru sekali je buat ......pucuk2 ulam pun mahal .......cuma ada sms dari member2 pejabat je nak minta sponsel bubur lambuk huhuhuh tapi tak sempat nak buat lagi insyallah tgk le nanti semua anak balik berkumpul mungkin buat secara besaran kot ..agih kat semua orang ........................Hari ni dah 14 hari posa tak ada yang indah nak di cerita semua berjalan dengan normal ........tak tahu le pah ni banyak yg minta buat kuih untuk raya kot .......
buat semua posa jangan ponteng tau ...sebab tahun depan tak tahu kita dapat berposa lagi ke tak huhuuuhhu ajal nmaut ditangan tuhan ......



PERJALANAN KE SEREMBAN
























Along minta tolong hantar pi bangi dia dah sem 2 nak pindah rumah .....kasihan gak dia baru nak belajar berdikari so bagi moral support le .....pi dgn keretapi best gak kebetulan kakak pun nak ikut sama so apa lagi boleh le bawa mereka pengalaman baru tapi terkilan gak le my wif tak ikut ......susah anak sekolah huhuuhuuh tengok le lain kali insyallah kita pi bercuti satu keluarga .......

pi dengan keretapi ni best cuma boring sikit sebab perjalanan panjang tapi bebas bergerak ..kantin pun ada leh wat hilang boring ......yang paling penting rokok leh berasap heheheeehehehehe.




Selasa, 9 Ogos 2011



Sepintas kau datang .......mood muda kembali meratah setiap penjuru hati ku .....titik titik air mata darah yang mengalir sepanjang perjalan ini aku .....2010 banyak kenangan tak ku papar kan ...entah lah nak kata tak indah tapi memang banyak yang indah ....nanti le waktu terluang
akan ku ukir satu persatu
nak lawan anak saudara .....kak long kita buat persaingan hebat .........pak su nak kembali menakluk blok huhuhuhh jadi pahlawan tuo .......

SENJA BERULANG RINDU

Entah kenapa aku kembali rasa nak mengatai .....lama tinggalkan blog ni huhuhuhu.....biasa le
sibuk memanjang dengan aktiviti yang entah apa-apa .Tadi buka n happy tengok blog anak saudara ....wow melampaui tahap pemikiran hehehehee hebat kak long ....takniah pak su ucapkan .....kira tip top le ......boleh ajar ke ...paksu teruja sangat nak wat cam tu .....boleh hilang sepi masa tua tua ni heheheheeheheh .Biar kembali berjiwa muda.............................................

Rabu, 25 Ogos 2010

PERTAMA KALI TGK WAYANG

Premiere Screening : The Karate KId



.Sesungguhnya aku adalah peminat Jackie Chan (JC), walauponnnn tak semua movie die aku tau, tapi if tengok movie die, memang akan suke..Sebab die mmg selamba n creative bagi aku..And mungkin jugak sebab bapak aku suke JC, so dari kecik mmg dah terselit minat terhadap aksi kungfu beliau...

So for this movie i know im not going to be dissapointed sebab mmg dah agak yg JC akan jadi sifu to this cool little boy Jaden Smith acted as Dre Parker...itu jalan cerita biasa la kan for kungfu2 nih..But the interesting part adalah macam mana die trained that boy, the way the story goes..Gaya2 pelik si JC nihh..Itu yang ditunggu-tunggu (oleh aku laaaa...)

Its not the typical cerita JC yg die slalu jadi spy/agent FBI ke ape..jalan citer nih mcm ringan but A LOT, i repeat A LOT of moral values...Mane mak2 yg kerap bebel kat anak slalu campak2 baju merata, adalah dinasihatkan bawak lah anak2 korang gi tengok citer nihhh...~ Biar JC pulak sekolahkan dieorg..Mungkin berkesan..Who knows right...~

Yang menarik jgk (bagi aku) adalah lakonan bersahaja si Jaden Smith..Eventhough sometimes nampak la jgk kaku n takde perasaan, tapi agaknye mmg director suruh blakon mcm tuh kottt...Watever it is, aku rasa aku dah jatuh minat kat si Jaden Smith for his coolness..Haha~

*Will Smith and his son, Jaden*

Actually, mmg dua2 beranak nih aku minat..Hahaha~ Erm, tiba2 macam dah x tau nak review ape lagik dahhh..Better stop now..Ouhh one more thing, pictures i googled saja because still didnt received blog kit from nuffnang..Enggak mengapa laaa kannn..~

p/s: during this screening kne tinggal2 hanfon/camera kat luar n ade all the security checked tu kann (just like other premiere screening previously) but sometimes tak payah ponnnn..Serious aku boring sebab ianya akan melambatkan pergerakan, almaklumlah, kalau lepas movie tuhhh jalan nak cepat ajer sebab nak balikkkk..Hahahaha~

Rabu, 14 Julai 2010

HADIAH SUDAH DI BELI

Semalam my wif nampak ceria ajak pi beli hadiah untuk bakal pengantin lusa.... bagai nak rak memilih hadiah heheeheheheheh .
Aku wat muka selambar je kira turut angin timur ......kot kalau aku ikut angin barat memcuka le heheeheheheheh
Yang nak kawin adik dia kira adik ipar aku gak heheheeheheheeh.....
balik rumah siap cari kotak besar maklum le hadiah besar .........
Tadi balik dari ambil anak fardu ain .......
wif terus cerita katanya wat rugi je beli hadiah ........
ni nampaknya ada hal tak kena ni ......
so layan je le .......
kenduri kahwin tak jadi ........
aduh terkejut biawak aku ........
nak jadi cerita si pengantin perempuan batal kan ??????????????
( cerita sebenar apa ya..................)
malas nak gosip .........
buat bakal pengantin lelaki .........sabar je le .........

Ahad, 4 Julai 2010

BAYANGAN GURAUAN

Aduh...... tkdg takut bila terasa ajal mendekat ......kematian menghantui setiap hari dalam kehidupan ku ..belum pulih dari rasa sayu atas kematian kakak ipar .....kawan ku ditemui ajal lak jatuh bangunan(Al - fatihah) . Perit jerih harungi kematiaan .Saudara bau2 bachang pula meninggalkan kita sakit barah otak dan pagi ini sesampai di pejabat wif kerani pula temui ajal sakit kuman dalam paru-paru ....aduh terasa sangat hujung jalan ku .....tuhan ku redha n pasrah ketentuan mu ...... amin ya rabbil alami

JOM TGK BRAZIL


Malam brazil kalah .....bawa family tgk bola kat luar supaya lagi meriah n sambil makan heheeh suka mereka dengan suasana kedai makan yang penuh sesak ...
Posted by Picasa

Jumaat, 2 Julai 2010

TOK KI


Wajah tua mu.........
kau menyimpan sejuta cerita
seribu rahasia...
kerepok kulit mu yang dimamah usia
adalah cerita suka duka mu
tok ki ,
kita mengenali satu sama lain
di separuh jalan
dan banyak cerita mu ku pelajari
sesuku nafas mu berdenyut
terkandung cerita bersama ku ...
pun begitu aku berbangga
walau pun kini kau telah pergi
doa ku semuga kau
ditempatkan di sisi
orang -orang beriman
AL FATIHAH ........Amin
Posted by Picasa

SIAPA KENAL ANGKAT TANGAN

Posted by Picasa

GAMBAR DULU-DULU

Posted by Picasa

ANAK-ANAK KU KINI DAN DULU

Posted by Picasa

ANAK -ANAK KU

Posted by Picasa

PUISI BUAT BONDA TERCINTA


Buat bonda ku ,
Ingatan ku tak lupa pada mu ,
setiap solat ku AL- FATIHAH BUAT MU
terima kasih kerana melahirkan ku
mendidik ku
sehingga aku kenal A-Z
sehingga aku kenal hitam putih kehidupan
dan kini aku lak .....
meneraju sebuah kehidupan ku sendiri ....
pedoman dari mu akan ku jadikan azimat
untuk ku dalam mendidik anak -anak ku
Posted by Picasa

HARI KAHWIN KU

Aduh musim kawin dah lama berlalu .........tapi teringat lak bila tgk albun tadi
Posted by Picasa

Rabu, 30 Jun 2010

HASIL SENI


Kira ok gak hasil seni ku heheheheheheeh sampai ada yang minta tolong mengajar .Tapi itu hanya suka-suka je .....
Posted by Picasa

PERKAHWINAN CIIK PAH

Posted by Picasa

AKSI SEDONDONG

Malam kat rumah rumah akak ipar kak mah ......gaya sedondong lagi mereka ........happy sangat-sangat entah bila akan berulang saat begini .....paling happy my wif sesekali dapat peluang bersama family dia ....selalunya bersama dengan my family je hehehehehehehhehe
Posted by Picasa

BEKWOH RAMAI-RAMAI


Kakak wif ajak lunch kat rumah dia ......Kat felda Sri Bandi ...selera betul makan ramai-ramai ...paling best lauk perut air asam.Sampai orang belakang kempunan heheheheheeh ...Alhamdulillah syukur atas rezeki mu .
Posted by Picasa

SALAM SELAMAT TINGGAL MELAKA

Hari terakhir kat melaka yang meninggalkan seribu kenangan .Terasa happy sangat sampai dua orang anak lelaki tak nak balik ...perjalanan mesti di teruskan ....kami menuju ke kuantan kerana dah janji dengan anak buah nak singgah rumah dia lak ...buat moh sekeluarga jutaan terima kasih atas layanan yang cukup memuaskan hati ....Semuga satu saat kami akan berkunjung kesana lagi ......
Posted by Picasa

Selasa, 29 Jun 2010

SELAMAT HARI BAPA

Mesej hari bapa dari seorang bapa .......
Hari ini kita masih bapa pada anak2 tapi kasih sayang antara anak dan bapa sudah berubah tak seperti era kita ,dulu walau bapa garang dan kita dan kita takut tapi kita amat sayang bapa,sampai kini kita kenang ,kini sudah serumah tak bersua ,berhubung cara maya ,akhirnya bapa kesunyiaan maka bapa kawin lagi ,"SELAMAT HARI BAPA"
Tersentuh jiwa dengan mesejnya ....derita batinnya terluang dalam mesejnya ....namun doa ku semuga dia akan temuai kebahagiaan nanti .

Isnin, 28 Jun 2010

SEDEKAH LE SEKADAR YG MAMPU

Posted by Picasa

PAK AJI ROCK


Pak Aji na moto mana lak ni heheheeheheheeeh
Posted by Picasa

INI LE REZEKI


Ini le rezeki ...............
Posted by Picasa

KAWAN LAMA WIF


La nasib baik jumpa kau ........kalau tak kena bayar mahal heheeeheehe......
(Otw back singgah makan kat setiu ....lapar siap balum nasi ulam lagi ....alih -alih kami makan kat kedai kawan lama wif so dia bagi diskaun heheheh RM 20.00 je rezeki ......)
Posted by Picasa

TEMBAM KE UMMI NI ..


Airel: He..hehe....ummi ni tambah tembam le ........
Ummi: Ya ke tembam ....nak kena budak ni
ummi dah seminggu makan sayur je ........

( Sori ...joke sepontan ....Jange mare....pak su gurau je ...raya posa kita maaf-maafi ok )
Posted by Picasa